Lucas SlagerLucas tijdens het Vredesfestival

Over mij, Lucas Slager (1954) Hier verwacht je wellicht antwoorden op de vragen:
Wie ben je?
Wat ben je?
Wat doe je?
Is het mogelijk om in woorden te zeggen wie je bent, wat je bent? Als mens ben je altijd onderweg en in beweging, tenminste dat hoop ik. Dat geeft in elk geval verandering, ervaring en mogelijk groei. Lao Tse zei ooit: ''Je kunt niet tweemaal in dezelfde rivier stappen.''
Ik denk dat het met mensen net zo is, je bent vandaag niet wie je gisteren was en nog niet wie je morgen zal zijn.
Naarmate mijn cyclus vordert en ik meer ervaring, kennis, inzicht en hopelijk wat wijsheid heb gekregen, vind ik de vraag ''Wie ben ik?'' steeds moeilijker te beantwoorden. Het zou een rationele beschrijving worden die niet zou benaderen wie en wat ik ben.
Ik hou het daarom dan maar bij ''ik ben'' en ''ik doe'', want de essentie van leven en Zijn ligt waarschijnlijk veel meer in Zijn en in dat ik ben: een lerend mens onderweg op zijn eigen unieke pad.
Voor mij geldt dan dat ik een lerend mens ben, onderweg zoals iedereen om me heen op deze Aarde. En wat ik doe, is onder andere het schrijven van boeken en artikelen, het geven van workshops. Ik geef lezingen vanuit mijn ervaring en visie. Voor zover het op mijn pad komt en het zin heeft, reik ik een hand aan vragende mensen die, net als ik, op zoek zijn naar zichzelf en de essentie van leven. Met het project One Planet - One People zet ik me - in verbinding met anderen - in om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Een groot deel van het jaar woon, creŽer en leef ik op Centre Lothlorien (www.centrelothlorien.com), een plaats van rust, bewustwording en inspiratie in Noordoost Frankrijk. Een plek waar bijzondere ontmoetingen gewoon zijn.
Daar vul ik mijn levensvisie in, in de gedachte dat voorleven meer effect heeft dan voorzeggen. Doen wat je zegt, je droom leven.

Meer informatie op
www.centrelothlorien.com